50 Jaar Fysio Regtop

Bewegen is een feestje waard

Dit jaar bestaat onze praktijk 50 jaar en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Dit gaan we natuurlijk uitgebreid vieren, samen met jou. Het hele jaar door zullen we feestelijke activiteiten organiseren waar ook jij aan mee kunt doen!

Hieronder kun je lezen wat we gaan doen.

Nu aanmelden

Bewegen is goud! Doe je mee? Zaterdag 13 april

We starten ons 50e jubileumjaar met een beweegfeestje! Daarom  nodigen we jou uit om op zaterdag 13 april met ons mee te doen.

Een feestelijke ochtend met beweging onder begeleiding én voor ieder wat wils. Samen sluiten we af met een gezellige gezonde lunch in de praktijk.

Wie weet steek je er nog iets van op en ben je samen met ons klaar voor de volgende jaren!

Het programma is samengesteld voor jong en oud. Lees hieronder verder.

Ik kom ook!

Programma

10:00 Hallo allemaal!
Wat fijn dat je er bent. Samen opwarmen voor we beginnen.

10:30 Blijf op de been
Je krijgt een aantal belangrijke tips en oefeningen om goed op de been te blijven. Geschikt voor iedere 60 plusser die zich onvast op de benen voelt.

11:00 Bewegen is een feestje!
Het lijkt soms makkelijk maar probeer het maar eens zelf. Evenwicht, lenigheid, coördinatie en behendigheid kun je spelenderwijs oefenen. Voor jeugd tot 12 jaar.

11:30 Wandelen met Wiel
Maak een mooie en interessante wandeling van een uur in de nabije omgeving. Met een gids die veel weet van de natuur, bouwkunst en de geschiedenis van de praktijk!

11:30 Training voor de jongeren
De jeugd heeft de toekomst, maar zorg wel dat je fit en sterk blijft. Een half uur onder leiding van Ludrick hard werken aan je shape. Functionele Training voor jeugd vanaf 12 jaar.

12:00 Training voor de oudere jongere
Vitaal en fit blijven is het motto. Ervaar hoe je hier op een leuke manier aan kunt werken. Functionele Training voor volwassenen.

12:30 Lunchen is ook een feestje
Samen nagenieten met een gezonde, lekkere lunch in de praktijk.

Nu aanmelden

Onze praktijk van 1969 tot nu

In maart 1969 opent Fysiotherapie Regtop haar deuren. Het is dan een van de eerste fysiotherapiepraktijken in Heerlen. Wiel Regtop heeft zijn oog laten vallen op een pand aan de Ruys de Beerenbroucklaan om zijn praktijk vorm te geven. Al snel volgt in 1970 de verhuizing naar de Sint Franciscusweg 67 waar een bestaande aanbouw wordt uitgebreid tot een nieuwe, moderne praktijkruimte. Om de kosten voor de inrichting enigszins te drukken wordt dankbaar gebruik gemaakt van de handigheid van trotse familieleden. Vader Han zet een praktisch handdoekenrek in elkaar en opa Willem, die goed met ijzer overweg kan, knutselt een kapstok met bijpassende paraplubak. De praktijk is klaar voor de toekomst. Ondertussen heeft Wiel zich bekwaamd in de manuele therapie.

De praktijk groeit en al snel beschikt Wiel over drie collega’s. Echtgenote Elly draagt haar steentje bij op het administratieve vlak. Eind jaren 80 vindt een eerste verbouwing plaats. De tot dan toe gebruikelijke gordijnen om de behandelcabines van elkaar te scheiden worden vervangen door vaste wanden. Het handdoekenrek maakt plaats voor een volwaardige balie. Halverwege de jaren 90 volgt een grotere verbouwing. Het pand van de buren op nummer 65 komt in de verkoop. De ideale mogelijkheid om uit te kunnen breiden met onder meer de lang gewenste oefenzaal. Via een ruime aanbouw worden beide panden met elkaar verbonden. Op 10 februari 1996 wordt de nieuwe praktijkruimte feestelijk geopend.

In 2004 draagt Wiel de praktijk over aan neef Jeroen en zoon Paul. Nieuwe specialisaties zoals sportfysiotherapie en bedrijfsfysiotherapie doen hun intrede. Het huidige Fysio Regtop is een feit!

Hier zijn wij goed in:
Net als in fysiotherapie bij:
Onze beweeggroepen
Algemene informatie Over je zorgverzekering
Andere vragen...
Informatie voor verwijzers
Menu sluiten Terug naar hoofdmenu
kngf-zwart-wit-monochrome
Deze site wordt met gemaakt door Nordwand